Misshandel på pojke filmades

Pojken misshandlades av sina skolkamrater, samtidigt som allt spelades in.


BODEN. I förra veckan hotades pojken av de äldre skolkamraterna med en sax. Det var början på bråket som sedan spårade ut.

Pojken, som går i årskurs sex på Brönjaskolan, misshandlades senare av de äldre eleverna. Misshandeln filmades dessutom och händelsen har nu polisanmälts.

– Han blev slagen i magen och armbågad. När han låg på marken blev han sparkad. Två stod bredvid men gjorde ingenting för att stoppa misshandeln, utan filmade. Två vuxna har sett filmen. Tre killar är utpekade. Pojken som är utsatt är ett år yngre än dem, säger kriminalkommisarie Jan Nilzon, enligt NSD.

De misstänkta pojkarna är bara 14 år och inte straffmyndiga än. Polisen får därför inte utreda brottet, som istället lämnas över till de sociala myndigheterna i Boden.

Det var i samtal med socialpedagogen som pojken berättade om misshandeln. Filmen skickades mellan olika mobiler, men har inte spridits på nätet. Den är nu borttagen.

Åsa Wengelin, rektor på skolan, menar att man kommer fortsätta arbeta som vanligt.

– Vi jobbar med likabehandlingsplanen och antimobbningsplanen. Vi har enskilda samtal med eleverna tillsammans med deras föräldrar och har uppföljning på det. Vi pratar kontinuerligt på skolan om värdegrund. Det gäller att få förstå else för att eleverna börjar bli vuxna och att man inte gör så här, menar Wengelin, enligt NSD.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!