Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Blodsmittad anmäls för id-fusk

Nyheter | 03/12/2008 09:31

Med fel identitet gav den blodsmittade kvinnan sin diagnos till en bekant.

Den blodsmittade kvinnan använde en bekants identitet vid flera sjukvårdsbesök. På grund av det registrerades kvinnans blodsmitta felaktigt på hennes bekant. Den falska identiteten uppdagades då kvinnan själv erkände.

"2008 kom patienten till Infektionsmottagningen i upplösningstillstånd och bekände för mottagningssköterska och kurator att hon gått under sin bekants identitet och blivit så chockad över sin diagnos och hela situationen att hon inte orkat erkänna tidigare", skriver Jill Söderberg, överläkare vid Infektionskliniken Norrlands Universitets Sjukhus.

Det var 2007 som kvinnan för första gången uppsökte vården. Infektionskliniken vid Norrlands universitetssjukhus anmäler nu händelsen till Socialstyrelsens.

Kvinnan saknade av okänd anledning de fyra sista siffrorna i sitt personnummer och var rädd att det skulle bli kostsamt.

Skrivet av: