Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Storgräl efter "Agenda"

- 03/12/2008, 11:24 -

LO:s ordförande och arbetsmarknadsministern hamnade i luven på varandra.

I söndags möttes LO:s ordförande Wanja Lundby Wedin och arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin i "Agenda". Man diskuterade läget på arbetsmarknaden mot bakgrund av alla varsel.

Stämningen var redan hätsk under sändningen.

– Socialdemokraterna vill ju fördubbla arbetsgivaravgifterna för ungdomar. Så jag ställde en enkel fråga till henne: hur kan du som LO-bas förklara för en 25-årig metallare på Volvo varför du som ledande socialdemokrat vill göra det dubbelt så dyrt att ha honom eller henne anställd?, säger Littorin, enligt Expressen.

LO-basen Wedin är ledamot av socialdemokraternas verkställande utskott, men Wedin hävdade att hon endast deltog i programmet som LO-bas.

Efter inslaget konfronterade Wedin arbetsmarknadsministern. Enligt Littorin var Wedin riktigt förbannad och rejält högljudd. Men det förnekar hon.

– Högljudd var jag nog inte. Men jag var arg. Jag var inbjuden som LO-ordförande för att tillsammans med Littorin diskutera den kris som i dag finns på arbetsmarknaden, menar hon.

Programledaren Anna Hedenmo bad Littorins pressekreterare gå in och bryta då grälet höll på att spåra ur, skriver Expressen.

Skrivet av: