Storgräl efter "Agenda"

LO:s ordförande och arbetsmarknadsministern hamnade i luven på varandra.


I söndags möttes LO:s ordförande Wanja Lundby Wedin och arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin i "Agenda". Man diskuterade läget på arbetsmarknaden mot bakgrund av alla varsel.

Stämningen var redan hätsk under sändningen.

– Socialdemokraterna vill ju fördubbla arbetsgivaravgifterna för ungdomar. Så jag ställde en enkel fråga till henne: hur kan du som LO-bas förklara för en 25-årig metallare på Volvo varför du som ledande socialdemokrat vill göra det dubbelt så dyrt att ha honom eller henne anställd?, säger Littorin, enligt Expressen.

LO-basen Wedin är ledamot av socialdemokraternas verkställande utskott, men Wedin hävdade att hon endast deltog i programmet som LO-bas.

Efter inslaget konfronterade Wedin arbetsmarknadsministern. Enligt Littorin var Wedin riktigt förbannad och rejält högljudd. Men det förnekar hon.

– Högljudd var jag nog inte. Men jag var arg. Jag var inbjuden som LO-ordförande för att tillsammans med Littorin diskutera den kris som i dag finns på arbetsmarknaden, menar hon.

Programledaren Anna Hedenmo bad Littorins pressekreterare gå in och bryta då grälet höll på att spåra ur, skriver Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

3 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.