Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

LO protesterade mot regeringen

Nyheter | 18/11/2008 19:03

Hundratals deltagare kurade i duggregnet på Mynttorget.(TT)

Hundratals personer trotsade tisdagens novemberrusk i Stockholm i en LO-manifestation mot regeringens arbetsmarknadspolitik.

– Vi är här för att protestera mot bristen på politik när folk oroar sig, när det är så många varsel och ingenting görs, sade Wanja Lundby-Wedin, LO:s ordförande, till TT.

Hundratals deltagare kurade i duggregnet på Mynttorget. Många med facklor i händerna, andra bar plakat med texter som "Vi slåss för den svenska modellen" eller "Dumpa Lissabon inte lönen" - med hänvisning till EU:s Lissabonfördrag som riksdagen ska rösta om på torsdag.

Även på scenen gick Lundby-Wedin till angrepp mot regeringen och statsminister Fredrik Reinfeldt. Hon manade, med syftning till arbetsmarknadsläget, till bland annat värnade kollektivavtal, mer arbetsmarknadsutbildningar, högre barnbidrag - och inte minst återställda a-kassenivåer.

– Visa människor att de kan känna trygghet inför den förändring vi står inför, sade Lundby-Wedin med adress Reinfeldt.

Deltagarna fick också höra tal av Harri Taliga, ordförande i Estlands motsvarighet till LO, på musik och komikern Ann Westin.

Lars-Olov Eriksson, arbetslös 50-åring, stod och lyssnade i gul regnjacka.

– Jag är här för att protestera mot de försämringar som varit, sade han till TT.

Skrivet av: