Beltran vill sjunga opera på kåken

Operasångaren har nu gjort en JO-anmälan mot Skogomeanstalten för att slippa arbete inom tvätteriet.


För bara en vecka sedan kunde Nyheter24 rapportera om att den våldtäktsdömde operasångaren Tito Beltran står åtalad för att ha misshandlat en medfånge.

Nu tampas han med nya problem som fångenskapen inneburit. Beltran vill inte behöva vika reklamblad eller arbeta på fängelsets tvätteri. I stället skulle han vilja ägna tiden åt att studera opera. Det skriver Beltran nu i en JO-anmälan mot Skogomeanstalten.

"Min första dag på Skogome blev en överraskning för mig för att det första jag blev informerad utav vakterna var att här på Skogome har du arbetsplikt´ jag har jobbat hela mitt liv och det är inga problem svarade jag men när jag fick erfarenheten första veckan att jag var tvungen att jobba på tvätteriet, packa ihop handukar eller sätta ihop 10000 reklamblad för Jusek. Visst kan man göra det men vad är det som händer med mina studier jag sökte för att utbilda mig för framtiden utan framgång jag fick ett skriftligt NEJ", skriver en upprörd Beltran bland annat i sin anmälan.

Operasångaren menar att nuvarande sysselsättning inte gynnar hans möjligheter för utslussning i samhället och att han därför bör slippa arbeta i tvätteriet.

Tito Beltran vill inte heller behöva delta i anstaltens terapiprogram, R.O.S, relation och samlevnad. Han anser att han inte har något behov av vården eftersom han är oskyldigt dömd.

"Eftersom jag är oskyldig dömd anser jag inte behovet att gå igenom en psykisk misshandel ATT FÅ HÖRA EN MASSA DEMENTA SJUKA PEDOFILER OCH HUR VÅLDTÄKTMÄNNEN HAR GENOMFÖRT SINA GÄRNINGAR", skriver Beltran förargat.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.