Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hittade knark för miljonbelopp

- 04/01/2009, 13:16 -

Narkotikahunden har hittat knark till det sammanlagda värdet av 500 miljoner kronor.

Mira är en makalös hund på åtta och ett halvt år. I sex års tid har hon veckopendlat till Karlshamn, där hon arbetar som narkotikahund tillsammans med hundförande tullinspektör Ingeborg Ortscheid.

Under åren har Mira sökt upp narkotika för ungefär 500 miljoner kronor. rekordbeslaget är från 2005. Då hittade hon 39,5 kilo metamfetamin under ett timmerhus lastat på en långtradare.

– Hon älskar att jobba. Allt är bra för Mira. Utom när hon får lämna rummet efter ett fynd. Hon vill ju vara med hela tiden, säger Ingeborg Ortscheid, enligt Kvällsposten.

Mira blev Årets narkotikahund 2008. En högst prestigefylld utmärkelse att ha med sig i bagaget för henne, når hon nu går i pension om ett och ett halv år. En välförtjänt pension, tycker Ortscheid. Hon menar att kontakten mellan de båda är mycket speciell och att Mira nästan känns mänsklig.

– Jag har haft jättetur. En sån som Mira har man bara en gång i livet, menar hon, skriver Kvällsposten.

Skrivet av: