"Glöm talet om sexuella fantasier"

Försvaret: Inrikta er på de faktiska bevisen.


ARBOGA. Sista dagen i rättegången handlar om båda parternas slutpläderingar. Som Nyheter24 tidigare rapporterat kräver kammaråklagare Frieda Gummesson att Christine Schürrer ska sättas bakom lås och bom för en lång tid framåt.

Schürrers försvarsadvokat Per-Ingvar Ekblad anser dock att åklagarnas bevisning visar på stora tveksamheter:

  • Inget utpekande
  • Ingen DNA-bevisning
  • Inget skoavtryck
  • Inget mordvapen

Försvararen tycker att det låter osannolikt att en tidigare ostraffad ska gå in i ett hus och slå ihjäl två barn. Och sedan inte lämna några spår efter sig.

– Den som har gjort det här måste ha fått blod på sig! Rimligtvis borde gärningsmannen lämna spår efter sig av den här slakten. Tänk på beskrivningen teknikerna har lämnat. Den som har gjort det här måste ha fått blod på sig! Det finns passagerare ombord på ett upplyst tåg, det finns en konduktör som tittar på biljetten.

Kvalitén gäller

Ekblad tyckte också att det var väldigt viktigt att hovrätten inte låter sig påverkas av det ymniga talandet om runor och sexuella fantasier - "som tingsrätten gjorde".

– Ni ska på sedvanligt sätt pröva den här bevisningen, och ingenting annat. Och jag menar att bevisningen inte håller. Som sagt. Mängden bevisning är inte det som avgör - det är faktiskt kvalitén. Man kan inte lägga ihop två plus två och komma fram till tio, sa Ekblad.

Dom i målet kommer att meddelas måndagen den 16 februari.

    Skrivet av:

    De senaste nyheterna direkt i din inkorg!