Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Varning för svår halka

Nyheter | 20/01/2009 22:06

Is och snö väntas ställa till det i trafiken under onsdagen.

Halkvarningar har utfärdas för stora delar av landet.

Men redan på tisdagseftermiddagen ställde halkan till det, då främst i landets södra delar. Exempelvis fick Skånepolisen under loppet av bara några timmar larm om drygt 15 trafikolyckor.

Under kvällen tycktes Sörmland vara värst drabbat.

– Det är grymt halt i de södra delarna av Sörmland. Bilister ringer hit och säger att de kör 40-50 kilometer i timmen för att hålla sig på vägen, sade Tobias Jöhnemark, länsvakthavande polisbefäl i Eskilstuna.

Till de fordon som gick av vägen hörde två lastbilar. Den ena orsakade köer i trafiken på E 4 i norrgående riktning vid Nyköping sedan den ställt sig tvärs över vägbanan.

Och Vägverkets och SMHI:s halkprognos för onsdagen lovar ingen bättring. I hela östra halvan av Sverige, från Skåne upp till norra Uppland, varnas för ishalka som under dagen rör sig västerut för att framåt kvällen nå västkusten. Från Västernorrland och upp över i stort sett resten av landet varnas i stället för lokal snöhalka.

Temperaturerna väntas ligga på mellan minus åtta i norr och några plusgrader i söder.

Skrivet av: