Allvarliga bilolyckor i blixthalka

- 22/02/2009, 23:30 -

Personal från Räddningstjänsten tvingades klippa loss skadade.

Två allvarliga trafikolyckor inträffade i kväll i Västmanlands län inom loppet av en och en halv timme. Polisen i länet uppger att det rådde blixthalka på olycksplatserna.

I Västerås krockade en bil med en stolpe strax före 20. Två personer skadades allvarligt. En av dem klipptes loss av personal från Räddningstjänsten och ska ha fått en skallskada.

Strax efter klockan 18 kolliderade tre bilar på riksväg 56 i Gunsta mellan Västerås och Sala. En av bilarna hade hästsläp, dock utan hästar. Sju personer fanns i fordonen, två av dem fördes med ambulans till sjukhus. Ingen av dem uppges vara allvarligt skadad, enligt Lotta Israelsson, chef för kommunikationscentralen i länet.

Även Stockholms län var olycksdrabbat. Strax efter 21 på kvällen hade Räddningstjänsten hanterat 18 bilolyckor. Olyckorna var jämt spridda från Norrtälje till Södertälje. Det handlade främst om avåkningar.

– Jag kan tänka mig att det är väderrelaterat. Det har snöat hela dagen och är moddigt. Det här är värre än vanligt, säger Håkan Dahlbäck, stabschef vid Räddningstjänsten i Stockholm.

Skrivet av: