Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisrally: Slutade i trädgård

Nyheter | 21/01/2009 17:02

"Det här är naturligtvis inte bra."

KRISTINEHAMN. Två poliser fattar misstankar kring en bil och beslutar sig för en kontroll. När de lägger sig bakom bilen bränner den plötsligt rakt över en cykelväg, ner i ett parkområde.

Där överger ett par ungdomar bilen, innan föraren trampar gasen i botten och slirar iväg i hög hastighet med polisen, med blåljusen på, efter sig.

– En av poliserna stannar på platsen medan den andre upptar efterföljandet. Flykten gick västerut och genom flera stadsdelar. Sedan vände föraren för att köra tillbaka mot centrum. Och det gick fort, säger Orla Kristofferson, områdeschef i öst, till Nya Wermlands-Tidning.

Polisen beslutar sig för att inte fysiskt försöka stoppa bilen, utan att i stället försöka trötta ut föraren. Vansinnesfärden pågår en dryg kvart innan bilen svänger in på en vändplan där det tar stopp. Men föraren ger sig inte utan drar bilen rätt genom en häck, in på en tomt, där han sedan överger den för att springande lämna platsen.

Polisen slänger sig ur bilen och tar upp jakten till fots. Efter en kort språngmarsch lyckas han komma ikapp föraren och kan gripa honom. Det visar sig vara en 15-årig pojke - sedan tidigare känd av polisen.

Efter förhör körs pojken hem till sina föräldrar. Han står nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och olovligt brukande. Socialen har kopplats in.

– Det här är naturligtvis inte bra, säger Orla Kristoffersen, till Nya Wermlands-Tidning.

Skrivet av: