GW ger Andreas Kleerup stöd

Leif GW Persson: "Grammisrazzior är polisens PR-knep".


Knarkrazzian vid Grammisgalan har retat upp kändisarna ordentligt. Medan Sveriges artistelit skålade och skrålade lotsade polisen, inför dem andra, slumpvist utvalda kändisar mot urinproven. Och det är inte bara Grammisgalans kung Andreas Kleerup som är kritisk mot polisens PR-kupp - nu får han stöd av kriminologen och författaren Leif GW Persson.

– Det är ett enkelt sätt att komma in i tidningen, säger Leif GW Persson, till Metro.

Polisen har den senaste tiden gjort flera uppmärksammade knarktillslag mot kändisar, och Persson ser det hela som ett PR-arbete.

– Där sitter alla bänkade och det är klart att någon dragit lite kola, så man får säkert någon. Men jag är tveksam till den här typen av generella åtgärder som har något slags underlig PR-vinkel i botten och är tillkommen i bekvämlighetens tecken, säger han.

Under Grammisgalan tog polisen urinprov på ett flertal personer, samt beslagtog en okänd mängd narkotika. Ett tiotal personer rapporterades. Men polisen slår ifrån sig. De ser insatserna på Grammisgalan som en liten del av alla uppmärksammade insatser.

– Det här är helt enkelt en del i vår verksamhet. Vi var där förra året och i och med att vi hittade folk som var påverkade var vi där i år också. Det var helt underrättelsebaserat, säger Jörgen Nilsson, chef för Stockholmspolisens krogsektion, till Metro.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.