GW ger Andreas Kleerup stöd

- 10/01/2009, 08:06 -

Leif GW Persson: "Grammisrazzior är polisens PR-knep".

Knarkrazzian vid Grammisgalan har retat upp kändisarna ordentligt. Medan Sveriges artistelit skålade och skrålade lotsade polisen, inför dem andra, slumpvist utvalda kändisar mot urinproven. Och det är inte bara Grammisgalans kung Andreas Kleerup som är kritisk mot polisens PR-kupp - nu får han stöd av kriminologen och författaren Leif GW Persson.

– Det är ett enkelt sätt att komma in i tidningen, säger Leif GW Persson, till Metro.

Polisen har den senaste tiden gjort flera uppmärksammade knarktillslag mot kändisar, och Persson ser det hela som ett PR-arbete.

– Där sitter alla bänkade och det är klart att någon dragit lite kola, så man får säkert någon. Men jag är tveksam till den här typen av generella åtgärder som har något slags underlig PR-vinkel i botten och är tillkommen i bekvämlighetens tecken, säger han.

Under Grammisgalan tog polisen urinprov på ett flertal personer, samt beslagtog en okänd mängd narkotika. Ett tiotal personer rapporterades. Men polisen slår ifrån sig. De ser insatserna på Grammisgalan som en liten del av alla uppmärksammade insatser.

– Det här är helt enkelt en del i vår verksamhet. Vi var där förra året och i och med att vi hittade folk som var påverkade var vi där i år också. Det var helt underrättelsebaserat, säger Jörgen Nilsson, chef för Stockholmspolisens krogsektion, till Metro.

Skrivet av: