En anhållen för Mölndalsskott

En misstänkt person har anhållits i samband med skottlossningen i Mölndal.


En person har anhållits misstänkt för skottlossningen i Mölndal på torsdagskvällen när en man hittades död, uppger polisen.

Det har emellertid uppstått oklarheter om dödsorsaken. Från början talades det om en ihjälskjuten person. Vid lunchtid på fredagen ville polisen plötsligt inte gå in på detta.

– Nu säger vi bara att det är larm om skottlossning som föranleder att vi åker till platsen. Där påträffar vi en avliden person. Men vi går inte in på vilka skador på kroppen som konstaterats, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Någon kvart efter händelsen fick polisen vetskap om en skadad person på Hisingen. Denne fördes till sjukhus. Polisen vill inte heller gå in på skadorna i det fallet. De två händelserna anses dock ha samband med varandra.

Varken den döde eller den skadade mannen har ännu identifierats. Därmed kan vi inte heller placera dem i något gäng eller fack eller sådant.

Polisen spaningsrotel beskriver emellertid händelsen som att "den berör inte allmänheten i stort".

– Man har väl på något sätt kunnat isolera händelsen, säger Stefan Gustafsson.

Polisen har gott hopp om utredningen. Det finns mycket att arbeta med. Tre personer togs in till förhör på torsdagskvällen, men de är inte hörda som misstänkta, enligt Stefan Gustafsson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.