Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

En anhållen för Mölndalsskott

Nyheter | 23/01/2009 14:30

En misstänkt person har anhållits i samband med skottlossningen i Mölndal.

En person har anhållits misstänkt för skottlossningen i Mölndal på torsdagskvällen när en man hittades död, uppger polisen.

Det har emellertid uppstått oklarheter om dödsorsaken. Från början talades det om en ihjälskjuten person. Vid lunchtid på fredagen ville polisen plötsligt inte gå in på detta.

– Nu säger vi bara att det är larm om skottlossning som föranleder att vi åker till platsen. Där påträffar vi en avliden person. Men vi går inte in på vilka skador på kroppen som konstaterats, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Någon kvart efter händelsen fick polisen vetskap om en skadad person på Hisingen. Denne fördes till sjukhus. Polisen vill inte heller gå in på skadorna i det fallet. De två händelserna anses dock ha samband med varandra.

Varken den döde eller den skadade mannen har ännu identifierats. Därmed kan vi inte heller placera dem i något gäng eller fack eller sådant.

Polisen spaningsrotel beskriver emellertid händelsen som att "den berör inte allmänheten i stort".

– Man har väl på något sätt kunnat isolera händelsen, säger Stefan Gustafsson.

Polisen har gott hopp om utredningen. Det finns mycket att arbeta med. Tre personer togs in till förhör på torsdagskvällen, men de är inte hörda som misstänkta, enligt Stefan Gustafsson.

Skrivet av: