Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen ljuger om HBT-utbildning

Nyheter | 25/01/2009 07:09

Alla har inte genomgått utbildning i hatbrott.

SVERIGE. Redan 2007 skrev Stockholmspolisen att alla deras anställda fått en utbildning i hatbrott och HBT-frågor. Men det är inte sant. Det är bara lögn.

Ungefär var fjärde anställd hos Stockholmspolisen har inte gått utbildningen. Dessutom visar en studie som Radio P1:s Generation Z gjort, att flera av poliserna klagar på utbildningens uppbyggnad.

Anledningen är ett datorprogram som visar foton på personer som de anställda ska gissa är svenskar eller inte. Eller om de är heterosexuella eller inte.

– Här visar man en bild på en asiatiska och sen står frågan: ”Är det här en svensk?”. Det är för mig en mycket konstig fråga. Det är helt ointressant om hon är svenska eller inte. Har hon blivit utsatt för ett brott eller inte, det är mer intressant. Det känns som ganska mycket bortkastad tid, säger Jocke Beland som är gruppchef för polisens så kallade Plattan-grupp till Ekot.

Flera anställda anser att kursen är "kränkande" och kan få "motsatt effekt".

Med bilder förklarar polisen ett hatbrott

Skrivet av: