Gängvåld mot unga judar

- 10/01/2009, 10:22 -

Judar i Europa hånas för kriget i Gaza.

PARIS. "Vi gillar inte vad dina bröder håller på med i Gaza", sa en tjej till en annan, sedan gav hennes gäng sig på henne. I går dömdes de vid en domstol för yngre brottslingar.

Den 14-åriga tjejen kallades för "smutsig jude", hon sparkades på benen och sedan tvingade de henne att äta snö. Tre av förövarna dömdes för våldsbrott kopplat till persons religionstillhörighet. Den fjärde dömdes för att hon inte förhindrade brottet som pågick.

Tjejerna är numera avstängda från skolan och inväntar diciplinära åtgärder. Domaren föreslog att brottslingarna, som alla var mellan 13 - 15 år, skulle få gå en kurs i rasism och antisemitism.

Ökad antisemitism efter Gazainvasionen

I Frankrike, som har Europas största minoriteter av både araber och judar, har det antisemitiska våldet ökat i samband med att Israel inledde sin invasion av Gaza den 27:e december. I måndags sattes en bil i brand utanför en synagoga i södra Frankrike, skriver al Arabiya.

Nyheter24 kunde i går rapportera om att liknande hatbrott även pågår i Storbritanninen

Senast den 5:e januari sattes en lokal som tillhör ett judiskt samfund i brand i Helsingborg. Det var andra gången på mindre än en vecka. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka elden.

Skrivet av: