Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polis stoppade Israeldemonstration

Nyheter | 25/01/2009 22:31

600 demonstranter drabbade samman i Malmö under söndagseftermiddagen.

MALMÖ. Strömmen till högtalaranläggningen bröts. Plötsligt urtartade demonstrationen för Israels rätt att försvara sig under söndagseftermiddagen. 300 demonstranter drabbade samman med drygt 300 motdemonstranter på Stortorget i Malmö. Till slut tvingades demonstranterna avbryta sin manifestation och fick lämna platsen.

– Helt plötsligt så bröts strömmen till högtalaranläggningen, i samband med det så kastades det in ägg och flaskor. Då uppkom en aggressivitet från motdemonstranterna, säger Bernt Katina, ordförande i judiska församlingen i Malmö, till Ekot.

Israelsdemonstranterna var väldigt upprörda efteråt då polisen inte kunde garantera deras säkerhets trots att de hade demonstrationstillstånd.

– Vi kan aldrig garantera någonting, någonstans. Allting beror på vad som händer just då och just där. Men man får komma ihåg att ingen kom till skada och det är också viktigt, säger Eva-Gun Westford, informationsansvarig på polisen i Skåne, till Ekot.

Video från demonstrationen:

Skrivet av: