Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elva veckors väntetid på a-kassa

- 28/01/2009, 05:35 -

"Tyvärr fungerade det inte så bra för Alfa-kassan."

Medlemmar i arbetslöshetskassan Alfa kan få vänta i över elva veckor på ersättning. De som inte klarar att betala räkningarna under tiden uppmanas att söka sig till socialtjänsten, skriver Svenska Dagbladet.

De långa handläggningstiderna beror enligt Alfa-kassan dels på att inflödet av ärenden har ökat kraftigt sedan senare delen av förra året och dels på att man infört ett nytt hanteringssystem för ärendena.

– Tyvärr fungerade det inte så bra för Alfa-kassan, eftersom vi också har en grupp som inte är medlemmar i kassan. Man hade inte tänkt på det helt enkelt, säger Ulf Björklund, biträdande kassaföreståndare vid Alfa-kassan, till tidningen.

Alfa-kassans uppdrag är, förutom att administrera den frivilliga inkomstrelaterade försäkringen, att betala ut grundersättning till dem som inte är medlemmar i någon arbetslöshetskassa.

Sju andra större a-kassor har handläggningstider på mellan en och två veckor, enligt Svenska Dagbladet.

Skrivet av: