Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ingen gillar Bildt på jobbet

Nyheter | 28/01/2009 19:21

Carl Bildt får stark kritik av sina egna medarbetare.

Utrikesminister Carl Bildt kritiseras på punkt efter punkt – av sina egna medarbetare. Detta framgår i en medarbetarundersökning som gjorts i oktober.

Cirka 3500 anställda i regeringskansliet deltog i undersökningen som utrikesministern inte ens läst. På frågan om varför han inte tittat på undersökningen svarar han:

– Det får du fråga förvaltningsavdelningen som svarar på det. Jag vet inte, säger han till TV4Nyheterna, enligt Nyhetskanalen.

Facket har inte heller tagit del av undersökningen och enligt Åke Isaksson, fackordförande ST, så har inte Bildt talat med facket på ett år.

– Han har ett stort ansvar och jag vet inte vad han gör för att försöka lösa upp knutarna. Men det är ju finansministern som sitter på pengarna? och riksdagen, menar Åke Isaksson, enligt Expressen.

Bildt menar att han önskar att han kunde lyssna på alla sina medarbetare, men att han inte har möjlighet till det.

– Det är klart att det är. Sen är det som sagt svårt? vi är 2 500 personer på hundra ställen i världen. Jag skulle önska att jag hade möjlighet att lyssna på alla mycket mera än vad jag faktiskt har möjlighet att göra. Det är en så pass stor organisation som jag har ansvaret för, och då kommer de här bristerna dessvärre alltid att finnas, säger Bildt, enligt Nyhetskanalen.

Men svenska folket ger i alla fall utrikesministern tummen upp.

Skrivet av: