Bildt: Jag hoppas vi talar om dagar

Utrikesminister Carl Bildt har ett svårt uppdrag framför sig.


Israels uttalade mål med "Operation gjutet bly" i Gazaremsan är att sätta stopp för palestinska raketattacker. Luftangreppen har pågått sedan den 27 december och markoffensiven sedan i lördags. Ändå fortsätter raketerna komma.

Carl Bildt är sammanbiten efter en träff med den besökande EU-delegationen. Israels utrikesminister Tzipi Livni är helt oförsonlig mot Hamas. Carl Bildt, som ingår i delegationen, vågar inte längre säga när en vapenvila kan råda.

– Jag hoppas att vi talar om timmar, inte om veckor. Jag tror inte att vi talar om timmar, men jag hoppas innerligt att vi talar om dagar.

Tzipi Livni lät vid en presskonferens helt ointresserad av några som helst överläggningar med Hamas.

– Vi slåss mot terror och vi sluter inte överenskommelser med terror, sade hon. Inte heller jublade Livni över tankarna om internationell övervakning av gränsen Gazaremsan-Egypten, för att stoppa smugglingen över gränsen - vilket kan förhindra Hamas att återupprusta efter kriget.

– Jag ser inte hur det skulle kunna hjälpa, sade Livni.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Polisen rapporterar om brand, Uddevalla

"Vi får in ett larm om en brand på Jarlsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

I vår kommer regeringens lagförslag om gårdsförsäljning. Redan nu kommer stark kritik mot att mikrobryggerier och destillerier ser ut att uteslutas. Socialminister Jakob Forssmed (KD) vill inte kommentera detaljer, men säger att förslaget behöver innehålla begränsningar.

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

1 timme sedan
Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.