Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tonårstjejer åtalade för mobilrån

Nyheter | 28/01/2009 21:53

Flickorna rånades på sina mobiler och hotades till livet.

GÖTEBORG. "Jag ska döda dig", sade en av tonåringarna innan gänget rånade flickan på hennes mobil. Nu åtalas tjejligan för överfallet som skedde i augusti. Tre 15-åriga flickor åtalas för häleri, en 16-åring för olaga hot och en 17-åring för rån.

En av flickorna som rånades hade tidigare träffat 17-åringen och hållit kontakten via nätet. Efter ett tag bestämde de sig för att ses i stan då flera andra flickor anslöt sig. Mötet spårade ut och tjejligan började tjafsa med de yngre flickorna. Det var då som 16-åringen tryckte upp en av dem mot en vägg och hotade henne till livet.

17-åringen tvingade sedan till sig de två flickornas mobiltelefoner, som sammanlagt var värda 5300 kronor. Hon medger i förhör att hon planerat att råna flickan eftersom hon behövde en ny mobiltelefon.

– Jag behövde en ny mobil eftersom min var lite kass. Och så var jag arg på henne efter vad hon sagt på Internet tidigare, berättar hon, enligt GP.

Hon förklarade också att det skulle gå lätt att råna flickorna efttersom de var mycket mindre.

– Om de skulle börja bråka, så skulle jag klara av dem, sade 17-åringen i förhör, skriver GP.

Enligt assistentåklagare Annika Boman är målet relativt enkelt då de inblandade har erkänt det mesta.

Skrivet av: