Råtta i skolmatsal

Skolmatsfiaskot fortsätter med allt fler skakande avslöjanden.


LULEÅ. Nyligen skrev Nyheter24 om pasta som slevades upp från golvet och sedan gavs till skolbarn. Under dagen rapporterades det också om metallbitar i maten. Nu skakas skolväsendet av ytterligare en incident – råttor i matsalen.

Det var under fredagen som Robin Granqvist i 7A såg en liten råtta i Örnnässkolans matsal. Den lilla råttan försvann sedan snabbt efter att den krypit fram ur en ventilationsgång.

– Jag trodde inte att det var sant. Det gick väldigt snabbt, men vi såg den allihop som var i närheten. Det var skitäckligt! Klockan var vid elva och vi hade just ätit risgrynsgröt. Den kom från en slags ventilationsgång och skulle vidare. Jag vet inte om jag vill gå och äta i matsalen igen. Har den farit och bajsat där och varit i maten som vi ska äta, eller?, säger Robin Granqvist till Kuriren.

Ingrid Norberg, barn och utbildningsnämndens ordförande, har aldrig hört om råttor eller möss i matsalar förut.

– Antagligen tar man dit Anticimex för att se var råttan kommer ifrån och försöker få bukt med det hela. Det finns speciella kontrollsystem för sådana här saker som hygien med mera. Jag vet inte om det här har något att göra med att det byggs där och det på något sätt har blivit så att den tagit sig in. Men som sagt, det här måste tekniska nämnden ta tag i omgående, menar hon, enligt Kuriren.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.