Stockholm

Råtta i skolmatsal

Skolmatsfiaskot fortsätter med allt fler skakande avslöjanden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LULEÅ. Nyligen skrev Nyheter24 om pasta som slevades upp från golvet och sedan gavs till skolbarn. Under dagen rapporterades det också om metallbitar i maten. Nu skakas skolväsendet av ytterligare en incident – råttor i matsalen.

Det var under fredagen som Robin Granqvist i 7A såg en liten råtta i Örnnässkolans matsal. Den lilla råttan försvann sedan snabbt efter att den krypit fram ur en ventilationsgång.

– Jag trodde inte att det var sant. Det gick väldigt snabbt, men vi såg den allihop som var i närheten. Det var skitäckligt! Klockan var vid elva och vi hade just ätit risgrynsgröt. Den kom från en slags ventilationsgång och skulle vidare. Jag vet inte om jag vill gå och äta i matsalen igen. Har den farit och bajsat där och varit i maten som vi ska äta, eller?, säger Robin Granqvist till Kuriren.

Ingrid Norberg, barn och utbildningsnämndens ordförande, har aldrig hört om råttor eller möss i matsalar förut.

– Antagligen tar man dit Anticimex för att se var råttan kommer ifrån och försöker få bukt med det hela. Det finns speciella kontrollsystem för sådana här saker som hygien med mera. Jag vet inte om det här har något att göra med att det byggs där och det på något sätt har blivit så att den tagit sig in. Men som sagt, det här måste tekniska nämnden ta tag i omgående, menar hon, enligt Kuriren.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.