Skolmaten slevades upp från golvet

Spaghetti och köttfärssås "skopades" upp från golvet för att serveras till hungriga skolbarn.


GÖTEBORG. Chauffören Kevin Kryle fick en obehaglig överraskning när han kom till storköket i Lundby i Göteborg. Skolbespisningens personal slevade upp mängder med spagetti från golvet nära avloppshålet.

Snabbt tog Kevin Kryle fram sin mobil och filmade obehagliga scenariot.

– Det var tur att jag hade med mig mobilen och kunde filma det. Jag kände att det här måste föräldrarna till barnen få veta, säger Kevin Kryle, till Metro.

Maten, som egentligen borde ha slängts när den hamnade på golvet, lades istället tillbaka i kantinerna för att serveras till skolbarnen.

I dag är det krismöte vid skolköket som ansvarar för mat till 6 000 skolbarn. Hanteringen av maten är avgörande för barnens hälsa och Livsmedelsinspektionenmiljöförvaltningen ser allvarligt på händelsen.

– Vi får ta och göra ett övervägande om vad vi ska göra nu, för skadan är skedd. Det kan bli aktuellt att ta en kontakt med centralköket för att se hur de agerat, säger Liselott Lönn, inspektör på miljöförvaltningens livsmedelsavdelning, till SvD.

Se skolmaten slevas upp från golvet:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.