Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stockholms moské rasar mot självmordsbombaren

- 17/12/2010, 17:53 -
1 av 2

Magnus Hjalmarson Neideman /SvD /SCANPIX

2 av 2

Henrik Montgomery / SCANPIX

Under fredagens bön i Stockholms moské stod självmordsattentatet i fokus.

STOCKHOLM. Imamer och företrädare för muslimska organisationer samlades under den första fredagsbönen efter attentatet för att klargöra sin ställning kring det.

– Denna handling är oacceptabel och bringar endast med sig svårigheter för muslimer i synnerhet och samhället i stort. Därför är det viktigt att förtydliga för alla och särskilt för muslimska ungdomar, vilken ståndpunkten är i islam gentemot handlingar av denna art och faran med dessa, sa imamen under fredagsbönen.

– Även om skadorna var begränsade ligger det en stor fara i att detta attentat överhuvudtaget utfördes och det medför allvarliga konsekvenser för muslimerna i deras vardag och framtid och för samhället i dess helhet, lät det i moskén uppger Nyhetskanalen.

Predikan innehöll även citat ur Koranen som bekräftar att attentatshandlingar är oförenliga med islam

Lärda muslimer och teologer har tidigare tagit ställning mot attentat i andra länder som liknat det i Sverige, påpekar det islamiska förbundet.

Även andra viktiga islamiska institutioner och organisationer som Organization of the Islamic Conference (OCI), Al-Azhar universitetet och Europeiska fatwarådet är enade i frågan. Det är förbjudet att utsätta civila och oskyldiga för terrorattentat.