Nationaldemokrat överfallen

AFA-aktivist inblandad i mordförsök på nationaldemokrat i Hagsätra.


HAGSÄTRA. Ett gäng överföll den 35-årige, välkände nationaldemokraten Vávra Suk i Hagsätra i södra Stockholm på söndagen. Vávra Suk var med och grundade Nationaldemokraterna för åtta år sedan.

Vávra Suk är dessutom chefredaktör för tidningen Nationell Idag som varvar djuplodande debattartiklar, nyheter om massinvandring samt långläsning om Astrid Lindgren, svensk klassisk musik samt analyser över hur svenska fotbollsklubbarna egentligen är.

Nationaldemokraternas partiledare Marc Abramsson är övertygad om att tidningen Nationell Idag är det som fick gärningsmännen att se rött.

– Vi har just haft en stor kampanj för vår tidning och det här är ett sätt att slå mot utgivningen, säger Nationaldemokraternas partiledare Marc Abramsson till Aftonbladet.

Vávra Suk attackerades av 20 människor. Några var beväpnade med stenar, andra med påkar. Han träffades av ett hugg i armen. Blodig flydde han till sin bil. Väl på sjukhus kunde det konstaterats att Suk ådragit sig skallsskador. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Vávra Suk har själv uppgivit för polisen att angriparna tillhör aktionsgruppen AFA, som ska ha fått korn på Vávra Suk efter att Nationaldemokraterna hållit ett möte på Sergels Torg i centrala Stockholm.

I övrigt har polisen inga uppgifter om gärningsmännen. Ingen var gripen natten till måndagen.

Valfilm från Nationaldemokraternas ungdomsförbund NDU

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

AI kliver in i Instagram och Facebook

Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bollebygd: Polisen rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Stationsvägen, Bollebygd centrum", skriver polisen på sin hemsida.