Fredag 22 Okt
Stockholm

Polis nöjesfilmade knarkpåverkad

Sjukvårdspersonalen anmälde poliserna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Två poliser i Malmö ska ha filmat en amfetaminpåverkad man på psykakuten för att få honom att medverka i en hälsning till en poliskollega som hade födelsedag.

I förhör hävdar poliserna att mannen var "möjlig att kommunicera med" och att han "samtyckte till upptåget". Trots att han var narkotikapåverkad och i behov av psykisk vård.

Poliserna hade fört mannen till psykakuten när de fick för sig att filma honom och sedan mms:a filmen till kollegan. Sjukvårdspersonalen polisanmälde händelsen i efterhand, men chefsåklagare Kristian Augustsson ansåg sig inte kunna bevisa brott mot tystnadsplikten och det var därför han lade ned förundersökningen.

Nu har chefsåklagare Kristian Augustson beslutat att inte utreda händelsen vidare. Detta då det inte går att bevisa brott. Chefen för länspolismästarens stab, Lars- Folke Piledahl, tycker inte att det är nödvändigt med disciplinära åtgärder.

"Det uppdras åt chefen för polisområdet att hålla ett samtal med de berörda polismännen.", skriver han i sitt beslut, skriver Sydsvenskan.

Se ett klipp med drogpåverkad man:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela