Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Krogvakt tog strypgrepp

Nyheter | 12/02/2009 06:38

Polis såg vakten ta strypgrepp på en besökare, nu är han åter i tjänst.

I förra veckan gick polisen i Stockholm ut "undercover" som vanliga krogbesökare, för att spana på krogvakter. Enligt Ekot skötte sig fem av åtta ställen bra, men på ett ställe bevittnade de vad de kallar för en oprovocerad misshandel.

- En dörrvakt tog strypgrepp på en gäst tills gästen sjönk ihop på marken. Därefter drog ordningsvakten ut gästen från krogen, och tryckte upp gästen mot en vägg fortfarande med strypgrepp, berättar en av de civilklädda poliserna för Ekot. Gästen var enligt poliserna inte våldsam vare sig innan under eller efter ingripandet.

Men nu visar det sig att han får jobba kvar som vakt, eftersom ord står mot ord.

Philipssons bevakning och säkerhet, där ordningsvakten är anställd, tror mer på honom än på vittnesmål från två poliser, och låter mannen arbeta kvar till dess att han blir dömd.

- Om vi inte kan få honom avstängd är det skrämmande, då blir jag mörkrädd. Och då vill jag inte ens spekulera i vad allmänheten tycker, säger Robert Lindgren till Ekot .

Skrivet av: