Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nio kilo heroin togs i Helsingborg

- 13/02/2009, 05:30 -

En 28-årig belgare greps. Försökte smuggla in nio kilo heroin i Sverige.

Ett av de största knarkbeslagen på mycket lång tid gjordes tidigare i veckan av tullen i Helsingborg. En 28-årig man från Belgien greps då han försökte smuggla in så mycket som nio kilo heroin i Sverige. Detta erfar Helsingborgs Dagblad.

Att han är ensam hjärna bakom planen är knappast troligt, därför begärde åklagaren Stefan Gradler under torsdagen mannen häktad misstänkt för grov narkotikasmuggling i samråd med andra. Med anledning av den risk som finns att 28-åringen skulle fly och röja bevis om han befann sig på fri fot kommer Stefan Gradler under häktningsförhandlingen begära belgaren fortsatt häktad. Skulle mannen bli dömd riskerar han maxstraffet för narkotikasmuggling vilket är tio års fängelse.

På gatan är nio kilo heroin värt cirka tio miljoner kronor.

Beslaget är alltså ett av de största på senare tid i Sverige. Helsingborgstullen kom under hela 2008 över fyra kilo heroin och under 2007 ingenting alls. Heroinbeslaget för hela Sverige i fjol blev 25,4 kilo.

Är du smart så testar du inte heroin

Skrivet av: