Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hackerattacker skadar Pirate Bay

Nyheter | 19/02/2009 13:05

Medgrundaren Peter Sunde uppmanar supportrar att avhålla sig från dataintrång.

Fildelningssajten The Pirate Bays ägare uppmanar människor och supportrar att inte angripa skivbolagsindustrins domäner eller att hacka deras sidor. Sajtens presstalesman och medgrundare Peter Sunde, som gått ut med uppmaningen, tror att dataattacker kan slå tillbaka mot The Pirate Bay, där grundarna under dagarna deltar i Stockholms tingsrätts förhandlingar.

I går blev skivbolagens organisation Ifpi utsatt för dataintrång och den svenska avdelningens sajt hackades av grupperingen Den Nya Generationen. Sajten täcktes med ett budskap riktat mot kammaråklagare Håkan Roswall:

"Sluta ljug Håkan Roswall! Det här är en krigsförklaring mot antipiratindustrin och aktörerna bakom den, och vi uppmanar allmänheten till bojkott och lynchning av dem ansvariga. Ifpi är bara början. Fortsättning följer."

Efter gårdagens tingsrättsförhandlingar upptäckte Sunde attacken och gick ut med en uppmaning på sin blogg till hackare och supportrar, där han menar att beteendet bara slår tillbaka mot Pirate Bay.

"Internet har feber, och det här kan vara ett sätt att kyla ned sig. Men jag hoppas att det är över nu, och att vi kan gå tillbaka tll att vinna vårt mål, utan dessa åtgärder. Hackandet kan bara slå tillbaka mot oss ordentligt, och om ni vill hjälpa oss: sluta då med attackerna."

Skrivet av: