Alf Svensson satsar hårt på Bryssel

Alf Svensson tänker satsa på att bli vald till EU-parlamentet.


Kristdemokraternas förre partiledare Alf Svensson tänker satsa på att bli vald till EU-parlamentet, säger han till tidningen Kristdemokraten.

Svensson fanns först inte med på partiets lista, men stoppades i januari plötsligt in på plats nio i den manöver då partiledningen ställde riksdagsledamoten Lennart Sacrédeus i kylan.

Därefter cirkulerade rykten om att Svensson egentligen inte var intresserad, och att han skulle tacka nej om han blev vald, skriver tidningen.

Det skulle vara väldigt oärligt av mig om jag blev inkryssad att då säga att jag inte ställer upp, säger Alf Svensson nu till Kristdemokraten i fredagens upplaga.

Han lovar också kampanja under valrörelsen, och säger sig redan ha blivit tillfrågad från "en hel del håll" om att valtala.

Samtidigt säger sig Svensson önska framgång för partiets förstanamn, som KD:s toppnamn Ella Bohlin.

Statsvetaren Henrik Oscarsson vid Göteborgs universitet skriver på sin blogg att Svensson har goda chanser att bli inkryssad. Baserat på förra EU-valet skulle det kräva ungefär 4 000 personkryss för att komma över femprocentsspärren. "Svensson drar in långt fler," skriver Oscarsson. Han är "en av de mest populära partiledarna i historien."

Skrivet av:

Senaste nytt

Polisen i Västervik rapporterar om brand

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"Personbil och person i olycka, Västra Mark.", skriver polisen på sin hemsida.

Utdömda växlar försenar hundratals tåg

Gamla och slitna spårväxlar, som Trafikverket skulle ha bytt ut för uppemot tio år sedan, används fortfarande inom järnvägen. Enligt Sveriges Radios Ekot försenas hundratals tåg på grund av de slitna växlarna.

Flera döda i cyklon i Indien

Minst åtta människor har omkommit i stormar som drabbat staden Chennai på Indiens sydöstra kust, uppger polis på tisdagen.

Fackförbund i Danmark varslar mot Tesla

Danmarks största fackförbund varslar om konflikt med bilföretaget Tesla, skriver danska TV2.

Inrikesresor med flyget minskade

Flygresandet totalt ökade sammantaget något under november. Men en minskning i inrikesresandet med 6 procent jämfört med i fjol oroar Swedavia.