Alf Svenssons vitsippor

Nyheter24 frågade veckans jordgubbe vad han vill utföra i brysselkålslandet. Alf Svensson siktar nämligen på Europaparlamentet.


Kristdemokraternas förre partiledare Alf Svensson är en ålderman inom svensk politik och tycks aldrig upphöra med att vara folkkär. Sedan han avgick som partiledare har han suttit som suppleant i riksdagens utrikesutskott.

Kanske gav det mersmak - för i år står han för första gången med på valsedlarna till Europaparlamentet.

– Hur kan du så ett kristdemokratiskt vitsippefrö i Europa och vad kan det blomma ut till?

– Nu finns det många vitsippor i det avseendet i Europa. Jag har funnits med bland Kristdemokrater i Europa (i dag EEP) sedan 1975 och det finns en kristdemokratisk International som sträcker sig långt utanför Europa. Som är lika stark som den socialistiska Internationalen. Jag går inte runt och tror mig kunna uträtta underverk. Det är i nätverket tillsammans med många andra som vi förhoppningsvis kan bygga en tryggare och bättre värld, säger Alf Svensson till Nyheter24.

Nätverket Alf Svensson syftar på är stort och går raka vägen från påven och Berlusconi i Rom till Obama i Washington. Svenssons egen insats ska inte förringas. Alf Svensson lyfte på egen hand en liten konserativ klubb av svenska frikyrkliga till att bli ett riksdagsparti.

Med anhängare som Eva Rydberg och Gert Fylking blev han poppastor och fadersfigur för folket på ett sätt Bono har anledning att avundas. Fansen finns ännu kvar.

Facebookgruppen "Alf till Bryssel" har fått 413 medlemmar och Calle Schulman skriver på sin blogg att han tänker rösta på Alf. Också Leif GW Persson har annonserat sitt stöd för Alf Svenssons kandidatur.

Söndagen den 7 juni är det valdag med kaffe och kaka i kyrkan efter.

Nyheter24 träffar Alf Svensson:

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Sara Shirpey om skådespeleriet: "Inte något jag tänkte att man kunde jobba med"

idag 16:45

Patrick Ekwalls två gyllene knep för bra sex: “Som en dans”

idag 16:26
Sportjournalisten Patric Ekwall, 58, berättar om kärlekslivet i en intervju med Martin Björk. Då delar han med sig av sina två gyllene tips för bra sex.

Folkkära Tunnelbane-Nettan om singellivet: “Tror att man vill brottas”

idag 14:59
Jeanette "Tunnelbane-Nettan" Höglund, pratade om sitt singelliv i en intervju med Martin Björk. Hon berättar om vad mäns fördomar om henne på grund av hennes yrke "Nej jag har tappat hoppet alltså".

Kommer ni ihåg Nemo Hedéns grova tatuering?

idag 14:48
Nemo Hedén blev känd i skandalsåpan "Kungarna av Tylösand. Nu är han nykter och driver två poddar. Här är allt du vill veta om 36-åringen.

Stugfixarna Norge-Halvor blev av med jobbet: "Utkastad med huvudet före"

idag 14:46
Halvor Bakke är programledare för det populära TV3-programmet "Stugfixarna Norge". Men 52-åringens karriär har varit långtifrån spikrak. – Jag blev av med jobbet och blev utkastad, berättar Halvor i en intervju med Nettavisen.

Därför känner du igen Karolina Tilander i Robinson 2023

idag 14:11
Snart drar en ny säsong av Robinson igång och bland deltagarna kan vi hitta Karolina Tilander, 23. Kanske känner du igen henne från Tiktok där hon blivit känd för sin “självscannar på Willys”-video.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.