Fredag 21 Jan
Stockholm

Alf Svenssons vitsippor

Nyheter24 frågade veckans jordgubbe vad han vill utföra i brysselkålslandet. Alf Svensson siktar nämligen på Europaparlamentet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kristdemokraternas förre partiledare Alf Svensson är en ålderman inom svensk politik och tycks aldrig upphöra med att vara folkkär. Sedan han avgick som partiledare har han suttit som suppleant i riksdagens utrikesutskott.

Kanske gav det mersmak - för i år står han för första gången med på valsedlarna till Europaparlamentet.

– Hur kan du så ett kristdemokratiskt vitsippefrö i Europa och vad kan det blomma ut till?

– Nu finns det många vitsippor i det avseendet i Europa. Jag har funnits med bland Kristdemokrater i Europa (i dag EEP) sedan 1975 och det finns en kristdemokratisk International som sträcker sig långt utanför Europa. Som är lika stark som den socialistiska Internationalen. Jag går inte runt och tror mig kunna uträtta underverk. Det är i nätverket tillsammans med många andra som vi förhoppningsvis kan bygga en tryggare och bättre värld, säger Alf Svensson till Nyheter24.

Nätverket Alf Svensson syftar på är stort och går raka vägen från påven och Berlusconi i Rom till Obama i Washington. Svenssons egen insats ska inte förringas. Alf Svensson lyfte på egen hand en liten konserativ klubb av svenska frikyrkliga till att bli ett riksdagsparti.

Med anhängare som Eva Rydberg och Gert Fylking blev han poppastor och fadersfigur för folket på ett sätt Bono har anledning att avundas. Fansen finns ännu kvar.

Facebookgruppen "Alf till Bryssel" har fått 413 medlemmar och Calle Schulman skriver på sin blogg att han tänker rösta på Alf. Också Leif GW Persson har annonserat sitt stöd för Alf Svenssons kandidatur.

Söndagen den 7 juni är det valdag med kaffe och kaka i kyrkan efter.

Nyheter24 träffar Alf Svensson:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela