De åtalade rensar bort egna torrents

De åtalade kan ha undanröjt viktiga bevis.


I förhör har Fredrik Neij och Gottfried Svartholm Warg nekat till att de själva skulle ha laddat upp upphovsrättsskyddat material på The Pirate Bay, som Nyheter24 tidigare skrivit om.

Men både Neij och Svartholm Warg har seedat filer som är upphovsrättsskyddade. Åtminstone har någon gjort det i deras namn. Även om dessa torrents möjligen är så pass nya att de inte omfattas av åtalet.

Bevisen för detta har under dagen försvunnit. Sam Sundberg uppmärksammar på sin blogg att bevismaterial undanröjts och raderats av de åtalade direkt från rättssalen.

"Om man tittar under deras användarnamn Tiamo och Anakata hittar man en rad filer som av namnen att döma pekar till upphovsrättsskyddade filmer och tv-serie-avsnitt ... I korridoren under en paus svarar Fredrik Neij snabbt att det inte är han själv som seedat, utan någon annan via ett automatiskt script. Ett par minuter senare är torrentfilerna borta från hans användarsida. (Fredrik Neij, liksom många andra i rättssalen, sitter med en liten PC framför sig, och nätuppkoppling.)", skriver Sundberg i bloggen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!