Polishögskolan anmäler sig själva

- 21/02/2009, 06:51 -

Högskolan: Polisen tar med sig sina värderingar hit.

Efter att en elev på polishögskolan berättade om flera upplevelser av rasisim tar nu skolan och anmäler sig själv. Bland annat ska eleverna fått lära sig att skilja på insatserna om man åker till en invandrartät förort än om man hälsar på hos svenne-banan. Det är dock många på skolan som inte känner igen sig.

Flera menar att eleverna inte skulle acceptera att någon lärare uttryckte främlingsfientliga åsikter. En elev som själv har invandrarbakgrund och ett förflutet som FN-soldat säger att attityden på skolan är mycket bättre här än inom militären. Ett svar som dyker upp är att den invandrarfientliga attityden kommer till skolan under de tillfällen då riktiga poliser kommer dit i syfte att vara instruktörer.

Rikspolischefen Bengt Svenson säger att man nu kommer att göra en internutredning för att undersöka om det finns fog för den mobbade elevens kritik.

– Vi måste gå till botten med det här. Det är särskilt viktigt när det är lärare som påstås ha sådana här uppfattningar, säger Svenson till DN.

Skrivet av: