Skolor stängs inför Davis Cup-match

Polisen i Skåne rustar för oroligheter runt Davis Cup-match. Två skolor stängs.


Den uppmärksammade Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel nästa helg tvingar två skolor att stänga, det rapporterar SR Ekot.

Inför matchen planeras stora demonstrationer i protest mot Israels krigföring i Gaza. För att matchen ska kunna genomföras planerar polisen att spärra av ett stort område runt arenan. Två skolor hamnar då innanför avspärrningarna och eleverna där får stanna hemma.

Nätverket Stoppa matchen som arrangerar demonstrationen räknar med att mellan 5000 och 10 000 deltagare från hela landet och Danmark tar sig till Malmö för att protestera mot Israel. Dennis Andersson, från nätverket, tror inte att det kommer bli några våldsamheter i samband med protesterna.

– Här finns ju ingen svensk konflikt. Det här är ju en internationell solidaritetsdemonstration, säger Dennis Andersson till Ekot.

Men samtidigt har såväl vänstergrupper som högerextremister flaggat för att de kommer genomföra egna protestdemonstrationer, vid sidan av den som nätverket Stoppa matchen arrangerar. Polisen i Skåne är därför förberedd på oroligheter och har kallat in extrapersonal från Västra Götaland och Stockholm.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!