Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stockholm kan få skidtunnel

Nyheter | 02/03/2009 13:33

Det finns ett förslag om att bygga en skidtunnel i Stockholm.

Det kommunala bolaget Upplev Botkyrka ska i eftermiddag sammanträda med kommunstyrelsen för att diskutera projektet. Blir det godkänt kan skidtunneln stå klar i Lida friluftsområde nära Tullinge redan år 2011, enligt DN.

Totalkostnaden för bygget uppges i vara 200 miljoner kronor, men för den som sedan blir sugen på att ta sig en tur i den två och en halv kilometer långa tunneln ska det bara kosta 150 kronor för två timmar.

Bredden kommer att ligga på ungefär åtta meter och det hela kommer miljövänligt nog att drivas med vindkraft. Antagligen ska väggarna vara av glas så att skidåkarna slipper känna att de åker i ett betongrör.

Det som i sådana fall blir den andra skidtunneln i Sverige kommer att innehålla både klassiska skidspår längs med väggarna och plats för skateåkning i mitten. Både de som tränar till Vasaloppet och unga brädfantaster får alltså sitt.

–Jag är rätt övertygad om att vi får ett positivt besked från kommunstyrelsen i eftermiddag, säger Krister Kalte som är vd för Upplev Botkyrka, till DN.se.

Går förslaget igenom kommer det helt klart förbättra livet för alla i Stockholm som gillar skidåkning.

Skrivet av: