Stockholm kan få skidtunnel

Det finns ett förslag om att bygga en skidtunnel i Stockholm.


Det kommunala bolaget Upplev Botkyrka ska i eftermiddag sammanträda med kommunstyrelsen för att diskutera projektet. Blir det godkänt kan skidtunneln stå klar i Lida friluftsområde nära Tullinge redan år 2011, enligt DN.

Totalkostnaden för bygget uppges i vara 200 miljoner kronor, men för den som sedan blir sugen på att ta sig en tur i den två och en halv kilometer långa tunneln ska det bara kosta 150 kronor för två timmar.

Bredden kommer att ligga på ungefär åtta meter och det hela kommer miljövänligt nog att drivas med vindkraft. Antagligen ska väggarna vara av glas så att skidåkarna slipper känna att de åker i ett betongrör.

Det som i sådana fall blir den andra skidtunneln i Sverige kommer att innehålla både klassiska skidspår längs med väggarna och plats för skateåkning i mitten. Både de som tränar till Vasaloppet och unga brädfantaster får alltså sitt.

–Jag är rätt övertygad om att vi får ett positivt besked från kommunstyrelsen i eftermiddag, säger Krister Kalte som är vd för Upplev Botkyrka, till DN.se.

Går förslaget igenom kommer det helt klart förbättra livet för alla i Stockholm som gillar skidåkning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.