Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jan Emanuels lägenhetskupp

Nyheter | 03/03/2009 20:10

Robinson-Jan Emanuel försökte hyra ut sin lägenhet till ockerhyra. Pinsamt, kommenterar han själv.

Robinsonvinnaren och s-politikern Jan Emanuel Johansson ville hyra ut sin lägenhet i Stockholm – för 40 000 kronor i månaden eller 10 000 i veckan, rapporterar Realtid. En hyra i saftigaste laget trots att han i annonsen på Blocket angav att lägenheten var utrustad med kakelugn, platteve, ismaskin och trådlöst internet.

– Det spelar ingen roll om det är en privatperson eller företag som hyr lägenheten i andrahand. Så länge ändamålet är att någon ska bo i lägenheten så gäller bruksvärdesprincipen, säger Susanna Skogsberg, jurist på Hyresgästföreningen till tidningen Hem och Hyra.

I förra veckan fick Jan Emanuel besked om att han skulle ta över Pär Nuders plats i Riksdagen. I samband med det annonserade han ut sin lägenhet på Mosebacke, i centrala Stockholm, på Blocket under namnet Janne Johansson. Till saken hör att riksdagsledamöter som bor utanför Stockholm har rätt till ersättning för sitt extraboende.

– Jag kommer att kunna ta ut hyran för bostaden, inte för lån eller amorteringar, säger han till Realtid.

På sin blogg kommenterar Jan Emanuel Johansson händelsen så här:

"Jag försökte med en pinsamhet, och det sket sig." Själva inlägget har rubriken "Om konsten att klä i en dumstrut".

Skrivet av: