Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jan Emanuel i ny bostadsskandal

Nyheter | 04/03/2009 15:50

Försökte hyra ut villa för 35 000 kronor i veckan.

Robinsonvinnaren och s-politikern Jan Emanuel Johansson tog nyligen över Pär Nuders plats i riksdagen. Nyheter24 har tidigare skrivit om att Jan Emanuel Johansson försökte hyra ut sin lägenhet i Stockholm för 40 000 kronor i månaden.

"Jag försökte med en pinsamhet, och det sket sig", kommenterade Jan Emanuel Johansson då på sin blogg.

Han har erkänt att planen var att lägenheten skulle hyras ut svart. Detta trots att riksdagsledamöter som bor utanför Stockholm har rätt till ersättning för sitt extraboende.

– Det spelar ingen roll om det är en privatperson eller företag som hyr lägenheten i andrahand. Så länge ändamålet är att någon ska bo i lägenheten så gäller bruksvärdesprincipen, sa Susanna Skogsberg, jurist på Hyresgästföreningen till tidningen Hem och Hyra.

Nu visar det sig att det inte var riksdagsledamotens enda försök att tjäna grova pengar på bostäder. Den 7 februari la han ut en annons på Blocket om uthyrning av en villa på Gotland. Sommarpriset var 10 000 - 35 000 i veckan.

Annonsen om villan på Gotland har nu tagits bort från Blocket, skriver svd.se.

Skrivet av: