Säg sanningen till din läkare

Fem hemligheter du inte bör hålla från din läkare.


1. Röka, kraftigt alkoholintag, illegala droger

Ingen är stolt över ovanstående laster, men din läkare behöver veta. Han kan omöjligt diagnosticera och behandla dina hälsoproblem om du envisas med att dölja dina laster. Kom ihåg att det du säger till din läkare stannar mellan er.

2. Kiss- och bajsproblem

För många kan det kännas pinsamt att tala om kiss och bajs med sin läkare. Men problem med avföringen kan vara tecken på andra hälsoproblem. Kommer det till exempel blod när du bajsar är det inte information du ska hålla för dig själv. Din läkare har med all säkerhet hört allt du har att säga både en och två gånger.

3. Örter

Du kanske misstänker att din läkare ser ner på örter och alternativa mediciner – och det finns en viss risk att det finns fog för din misstanke. Men även om din läkare inte omfamnar dina vanor så kan det vara av yttersta vikt för honom att känna till vad du tar då det finns mediciner som inte är kompatibla med alla örter.

4. Ljug inte

Om du inte tar din medicin som du ska, ljug inte och påstå att du gör det. Din läkare kommer inte straffa dig, men han behöver veta.

5. Avstå inte från att berätta om ”obetydliga problem”

Du kanske är rädd för att besvära din läkare med till synes små, obetydliga problem. Var inte det. För många sjukdomar är det väsentligt att de upptäcks i ett tidigt skede.

För att läsa mer om de olika punkterna och fem till - besök CNN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!