Torsdag 13 Maj
Stockholm

SEB åker på lyxresa mitt i krisen

Hyrde lyxhotell i Schweiz.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mitt under brinnande finanskris åker SEB:s mäklarfirma Enskilda på lyxresa till Alperna.

Under torsdagen begav sig 230 personer iväg på en fyra dagar lång resa till lyxhotellet Gstaad Palace i Schweiz. Det billigaste dubbelrummet på hotellet kostar över 4800 kronor. Den som vill bo i en riktig svit får betala från 22 000 och uppåt, och det dyraste rummet går loss på drygt 108 000 kronor per natt. Med på resan är bland andra Marcus Wallenberg.

Fram till söndagen arrangeras flera föredrag med kända näringslivsprofiler från Norge och Sverige, utöver luncher, middagar och ett skidlopp på lördagen. Notan står mäklarhuset för.

– Jag anser faktiskt att det är i dåliga tider man får mest ut av att skapa en mötesplats där man kan utväxla idéer och tankar, och samtidigt få inspiration från kompetenta föredragshållare, säger direktör Hans Henrik Klouman på Enskilda i Norge till den norska tidningen Dagens Näringsliv.

SEB hamnade i blåsväder tidigare i veckan när det visade sig att toppchefer inom företaget ska chockhöja sin löner. Annika Falkegren, som är VD på SEB, kommer kunna njuta av en löneökning med upp till 1 750000 kronor per år, skriver Affärsvärlden.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela