Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Göran Persson till Löfven: "Låt regeringen koka i sin egen soppa"

Erlend Aas/Scanpix

Nyheter | 01/04/2012 14:07

Den förre statsministern Göran Persson lovordar Stefan Löfvens tysta taktik.– Låt regeringen koka i sin egen soppa, säger han.

Fredrik Reinfeldt har kritiserat Socialdemokraternas nya partiledare Stefan Löfven för att inte ha kommit med några konkreta politiska förslag. Men nu hyllas S-ledarens tysta taktik av Göran Persson. I SVT:s Agenda, som sänds i kväll, säger han:

– Om du har en regering som börjar vara sönderkörd. I det läget så tycker jag faktiskt att regeringen kan få koka i sin egen soppa.

Socialdemokraterna har under Stefan Löfvens ledning lyft markant i opinionssiffrorna trots att partiledaren varit sparsmakad med intervjuer och politiska förslag. Göran Persson menar att taktiken har slagit ut väl och att det inte finns några skäl att stressa.

– Låt dem hålla på med det ett tag och förbered dig själv i lugn och ro för de initiativ som ska tas, säger Persson.

Enligt Persson var det ett misstag av Håkan Juholt att tidigt presentera många konkreta politiska förslag.

– Då byter man på något konstigt sätt läge. Då blir det oppositionen som står för det konkreta och regeringen kan gå in i opppositionsrollen och kritisera vad oppositionen förestår, säger Persson.