- Foto: Erlend Aas/Scanpix

Göran Persson till Löfven: "Låt regeringen koka i sin egen soppa"

Den förre statsministern Göran Persson lovordar Stefan Löfvens tysta taktik.– Låt regeringen koka i sin egen soppa, säger han.


Fredrik Reinfeldt har kritiserat Socialdemokraternas nya partiledare Stefan Löfven för att inte ha kommit med några konkreta politiska förslag. Men nu hyllas S-ledarens tysta taktik av Göran Persson. I SVT:s Agenda, som sänds i kväll, säger han:

– Om du har en regering som börjar vara sönderkörd. I det läget så tycker jag faktiskt att regeringen kan få koka i sin egen soppa.

Socialdemokraterna har under Stefan Löfvens ledning lyft markant i opinionssiffrorna trots att partiledaren varit sparsmakad med intervjuer och politiska förslag. Göran Persson menar att taktiken har slagit ut väl och att det inte finns några skäl att stressa.

– Låt dem hålla på med det ett tag och förbered dig själv i lugn och ro för de initiativ som ska tas, säger Persson.

Enligt Persson var det ett misstag av Håkan Juholt att tidigt presentera många konkreta politiska förslag.

– Då byter man på något konstigt sätt läge. Då blir det oppositionen som står för det konkreta och regeringen kan gå in i opppositionsrollen och kritisera vad oppositionen förestår, säger Persson.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

2 timmar sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.