Carolinmördaren dömd till livstid

Den 51-årige mannen dömdes i dag till livstids fängelse


GÄLLIVARE. Den 51-årige mannen, som misstänks för mordet på Carolin Stenvall, har dömts till livstids fängelse. Han ska också betala 312 586 kronor i skadestånd till Stenvalls anhöriga.

51-åringen har tidigare erkänt vållande till annans död, men nekade till mord. Han hävdar att det hela var en olyckshändelse och att bråk uppstod mellan de båda, som Nyheter24 tidigare skrivit om. Enligt honom inträffade bråket på en rastplats utanför Gällivare, då Stenvall kritiserade 51-åringens bilkörning. Mannen menar att han då knuffade till henne så att hon ramlade och avled.

Mannen kommer nu att flyttas till riksmottagningen på Kumla när domen vinner laga kraft . Där ska man bestämma vart fängelsestraffet ska avtjänas.

– Vi tittar på risker och behov, både personens egen säkerhet och andras säkerhet. Det finns också särskilda anstalter med till exempel psykavdelningar och behandlingsprogram som kan avgöra, säger Carolina Rydholm-Ehlert, samordnare på kriminalvårdens placeringsenhet till Expressen.

51-åringens advokat, Leif Gustafsson, kommer att överklaga domen, eftersom hans klient bara erkänt sig skyldig till vållandebrott och griftefridsbrott.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Ljusmanifestation mot gängvåldet i Uppsala

Biden: Ukraina kan räkna med vårt stöd

USA:s president Joe Biden lovar att Ukraina kan räkna med fortsatt amerikanskt stöd.

Läsk och godis ökar i krisen

En svagare ekonomi har fått hushållen att köpa mindre frukt och grönt. Men försäljningen av läsk och godis har samtidigt ökat.

Försvarets vapen i Tove-målet – nya vittnen

1 timme sedan
Två unga kvinnor dömdes till livstids fängelse för mordet på Tove i Vetlanda. Men när fallet nu ska upp i hovrätten kan utfallet bli något helt annat. Jag skulle absolut inte räkna hem någonting, utan det här är en öppen process, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem.

Kristianstad: Polisen rapporterar om trafikhinder

3 timmar sedan
"Permobil kör ute på riksväg, RV21.", skriver polisen på sin hemsida.

Sunak: Inte aktuellt skicka militär till Ukraina

3 timmar sedan
Storbritanniens försvarsminister Grant Shapps fick många att höja på ögonbrynen med sitt besked om att brittiska militärinstruktörer kan skickas till Ukraina. Nu tonar premiärminister Rishi Sunak ned uttalandet, och understryker att Shapps förslag inte är aktuellt "här och nu".

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.