Torsdag 2 Dec
Stockholm

Carolinmördaren dömd till livstid

Den 51-årige mannen dömdes i dag till livstids fängelse

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÄLLIVARE. Den 51-årige mannen, som misstänks för mordet på Carolin Stenvall, har dömts till livstids fängelse. Han ska också betala 312 586 kronor i skadestånd till Stenvalls anhöriga.

51-åringen har tidigare erkänt vållande till annans död, men nekade till mord. Han hävdar att det hela var en olyckshändelse och att bråk uppstod mellan de båda, som Nyheter24 tidigare skrivit om. Enligt honom inträffade bråket på en rastplats utanför Gällivare, då Stenvall kritiserade 51-åringens bilkörning. Mannen menar att han då knuffade till henne så att hon ramlade och avled.

Mannen kommer nu att flyttas till riksmottagningen på Kumla när domen vinner laga kraft . Där ska man bestämma vart fängelsestraffet ska avtjänas.

– Vi tittar på risker och behov, både personens egen säkerhet och andras säkerhet. Det finns också särskilda anstalter med till exempel psykavdelningar och behandlingsprogram som kan avgöra, säger Carolina Rydholm-Ehlert, samordnare på kriminalvårdens placeringsenhet till Expressen.

51-åringens advokat, Leif Gustafsson, kommer att överklaga domen, eftersom hans klient bara erkänt sig skyldig till vållandebrott och griftefridsbrott.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela