Lördag 8 Maj
Stockholm

I dag kommer Carolinmördarens dom

Den mordåtalade 51-åringen kommer i dag att få sin dom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÄLLIVARE. Klockan elva i dag kommer 51-åringen att få sin dom av Gällivare tingsrätt. Mannen är misstänkt för mordet på Carolin Stenvall, som Nyheter24 tidigare skrivit om. Åklagare Ulrika Schönbeck och Anette Ölmbro har yrkat för att mannen döms till livstids fängelse för mord. De anser att livstids fängelse är lämpligast, då Stenvalls kropp utsattes för kraftigt övervåld.

Lagman Jan-Erik Oja och tre nämndemän har i två veckors tid överlagt om dombeslutet, vilket har skett under sträng sekretess.

– Så fort vi får domen meddelad till häktet går vi in till personen i fråga och meddelar vad tingsrätten meddelat, säger Bror Morin, chef för häktet i Luleå, till NSD.

I nuläget är det oklart om 51-åringens advokat Leif Gustafsson kommer att finnas på plats när domen meddelas. Dock kommer han att överklaga om mannen döms för annat än vållandebrott och griftefridsbrott.

Håkan Kjellgren, målsägandesbiträdande för Stenvalls anhöriga, vet inte än om man kommer att överklaga den kommande domen.

– Det är ju så att det är upp till åklagarna att överklaga i ansvarsdelen. Möjligen kan vi komma att överklaga i skadeståndsdelen om det är relevant, säger Kjellgren, enligt NSD.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela