Stekaren talar ut i rätten

- 20/03/2009, 12:34 -

"Det var en fruktansvärd överkonsumtion."

Det handlade inte om en vild kväll i veckan, eller ens två. Nej, stekaren levde kungligt sju dagar i veckan på krogarna runt Stureplan. Det blev en vana att beställa in den finaste skumpan. När stekaren kom in på en bar visste personalen direkt vad som gällde och lade en flaska på is.

Nästan fem miljoner hamnade den sammanlagda notan på innan bubblan sprack. Pengarna kom från den 36-åriga mannens arbetsplatser. Där han själv hade till uppgift att förhindra att liknande saker skulle hända.

– Det var en fruktansvärd överkonsumtion. Jag bjöd främmande människor jag knappt kände, sade 36-åringen i rätten i går, enligt Expressen.

I rätten berättar mannen att det var hög arbetsbelastning i kombination med manodepressiv sjukdom som ledde fram till att hans omdöme sviktade. Och ångesten över klavertrampet är stor.

– Jag kan inte få ett jobb tyvärr. Men jag kommer bygga upp något. Jag kommer att göra allt som står i min makt för att försöka ställa allt till rätta. Jag har enorma samvetskval, säger stekaren enligt Expressen.

Som vi tidigare konstaterat – inte alla stekarsagor slutar lyckligt. Men förhoppningsvis får den här stekaren en chans att göra rätt för sig. Viljan verkar i alla fall finnas där.

Skrivet av: