Stekaren talar ut i rätten

"Det var en fruktansvärd överkonsumtion."


Det handlade inte om en vild kväll i veckan, eller ens två. Nej, stekaren levde kungligt sju dagar i veckan på krogarna runt Stureplan. Det blev en vana att beställa in den finaste skumpan. När stekaren kom in på en bar visste personalen direkt vad som gällde och lade en flaska på is.

Nästan fem miljoner hamnade den sammanlagda notan på innan bubblan sprack. Pengarna kom från den 36-åriga mannens arbetsplatser. Där han själv hade till uppgift att förhindra att liknande saker skulle hända.

– Det var en fruktansvärd överkonsumtion. Jag bjöd främmande människor jag knappt kände, sade 36-åringen i rätten i går, enligt Expressen.

I rätten berättar mannen att det var hög arbetsbelastning i kombination med manodepressiv sjukdom som ledde fram till att hans omdöme sviktade. Och ångesten över klavertrampet är stor.

– Jag kan inte få ett jobb tyvärr. Men jag kommer bygga upp något. Jag kommer att göra allt som står i min makt för att försöka ställa allt till rätta. Jag har enorma samvetskval, säger stekaren enligt Expressen.

Som vi tidigare konstaterat – inte alla stekarsagor slutar lyckligt. Men förhoppningsvis får den här stekaren en chans att göra rätt för sig. Viljan verkar i alla fall finnas där.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.