Rosa dildo och handklovar hos nöjesprofilen

Hallickhärvan nystas upp.


Nyheter24 har tidigare berättat om sex- och prostitutionshärvan som involverar en svensk 40-årig toppchef som agerat hallick för en rad unga tjejer. En av 40-åringens kunder är en svensk festfixare och nöjesprofil. Mannen har arrangerat fester och barturneér tillsammans med flera av Sveriges mest kända artister som Herreys, Anna Book, Kikki Danielsson och Nanne Grönwall, samt anordnat event för ett internationellt bilföretag.

Anna Book har, precis som gräddan av Sveriges nöjeselit, jobbat med den åtalade mannen flera gånger.

– Mina erfarenheter av honom är att han glad och trevlig person. Om det här skulle stämma så sjunker han definitivt i mina ögon, sade hon till Expressen.

Mannen misstänks för att vid tre tillfällen haft sex med en flicka som var under 18 år.

–Min klient erkänner köp av sexuell tjänst, men han kände inte till att hon var under 18 år, säger nöjesprofilens advokat, Tomas Abrahamsson, till GT.

Under polisens husrannsakan i nöjesprofilens lägenhet fann de en rosa dildo, en piska av läder och flera par handklovar. Förutom nöjesprofilen åtalas två andra kunder tillsammans med den 40-årige hallicken vid Solna tingsrätt. Totalt har nio barn, mellan 15 och 18 år gamla, utnyttjats i sexhandeln som började 2006. Som bevis finns bland annat mejl, kvitton från hotellbokningar i Malmö, sms och telefonavlyssning. Med hänsyn till flickorna är hela förundersökningen hemligstämplad.

–Även rättegången kommer till stora delar att hållas bakom stängda dörrar, säger Jonas Trolle, vid Stockholmspolisen till Folkbladet.

Skrivet av:

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev