På fredag inleds rättegången

En årslön på en miljon. Lyxig villa. Toppchef. Och hallick?


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

I går skrev Nyheter24 om affärsområdeschefen för en stor svensk koncern som agerat hallick åt skolflickor. Mannen, som är i fyrtioårsåldern, har en årslön på runt en miljon kronor och bor i ett attraktivt villaområde i Ängelholm. På fredag inleds rättegången i Solna Tingsrätt.

Enligt åtalet ska mannen under mer än tre år ha agerat hallick åt nio unga flickor – några av dem minderåriga. Flickorna kom från södra Sverige och Stockholm. Mannen ska ha hittat flickorna på nätet och erbjudit dem ersättning mot utförandet av sexuella tjänster –som till exempel sex med flera män samtidigt.

Mannen står inte bara åtalad för grovt koppleri och försök till grovt koppleri. Han ska också, enligt åtalet, själv ha köpt sex av barnen vid flera tillfällen.

Han ska även ha hjälpt en kund att våldta ett ovilligt barn. Därför åtalas han även för medhjälp till våldtäkt, köp av sexuell handling av barn och köp av sexuell tjänst. Mannen medger att han har arrangerat gruppsexträffar.

En av flickorna har berättat att hon våldtogs på ett hotellrum där toppchefen bjudit in till just gruppsexfest. Han ska även ha fotograferat övergreppet, skriver Helsingborgs Dagblad.

Mannen är i skrivande stund tjänstledig. På hans arbetsgivares hemsida utannonseras i skrivande stund den åtalade mannens tjänst.

Skrivet av: