Hög chef skolflickors hallick

- 23/03/2009, 05:31 -

Åtal är väckt för koppleri med nio skolflickor mot en chef i en svensk koncern.

Åtal är väckt för grovt koppleri med nio skolflickor mot en affärsområdeschef i en svensk koncern. Gripandet av mannen i fjol "chockade oss", säger koncernchefen.

Den 40-årige mannen var hallick i tre år åt flickorna, som måste delta i allt från oralsex till våldsamma sexlekar.

Ibland köpte flera män sex med samma flicka samtidigt - gangbang - visar åklagarens utredning inför åtalet i Solna tingsrätt, skriver Metro.

Flickorna kom från Stockholm och södra Sverige. Marknadsföringen av verksamheten skedde via en chatsida på nätet. Affärerna bedrev mannen i Jönköping, Malmö och Stockholm. Ibland kunde det vara på något hotellrum, andra gånger i en kunds bil.

– Jag plockade upp henne där hon bodde och därefter umgicks vi lite i bilen vid Solvallaparkeringen. Sedan direkt tillbaka till jobbet, berättar en av de åtalade sexköparna till Metro.

40-åringen började verksamheten 2006 och höll på till gripandet i koncernens lägenhet i Stockholm den 11 november. Han bedrev, enligt Metro, koppleriverksamhet i såväl Stockholm som Malmö och Jönköping.

Många våldsamma män var kunder i härvan. Vid ett tillfälle ska en flicka ha signalerat till en av deltagarna i ett gangbang att hon inte ville fortsätta. Men mannen genomförde både samlaget och andra våldsamma sexövningar.

Den misstänkte våldtäktsmannen söks fortfarande av polisen.

– Vi hoppas fortfarande på ett gripande, säger förundersökningsledaren Jonas Trolle vid Stockholmspolisen till Metro.

40-åringen är misstänkt för medhjälp till våldtäkt då han ska ha varit närvarande på hotellrummet där brottet skett. Han fotograferade också övergreppet.

Skrivet av: