Nyheter24 bevakar FRA-demonstration

När Hoppets demostration gick av stapeln slöt kritiker från flera håll upp


En ansenlig skara hade letat sig till Norrmalmstorg i centrala Stockholm för att demonstrera mot den kontroversiella FRA-lagen. Politiker, bloggare och vanligt folk som var upprörda kring den integritetskränkande lagen.

Under namnet Hoppets demonstration går de alla i tåg till Sergelstorg. Med vajande banderoller och flaggor går slagorden mot att stoppa lagen.

Bland den starkaste kritiken har kommit från två håll: bloggare och ungdomspartierna.

Anhängare till socialdemokraterna samlades under två röda fanor. Under parollen "Sossar mot Storebror" kom bloggeliten, reprsenterad av Björn Fridén från Alliansfritt Sverige, Rosmarie Söderberg från Kulturbloggen och Peter Karlberg från sin egen blogg.

– Partiet försåg oss med fanorna. Vi har fullt stöd från partiet. Mona har varit väldigt tydlig med att hon vill riva upp lagen, säger Björn Fridén till Nyheter24.

– Sossar mot Storebror är emot alla inskränkningar mot integritet, säger Peter Karlberg till Nyheter24.

Folkpartiet hade en stor banderoll med Liberaler mot FRA. Anna, 23 från Liberala Ungdomspartiet anser att det är självklart att delta.

– Luf har drivit kampanj under lång tid mot övervakning. Så det kändes helt naturligt att vara här. Flera folkpartister kommer hålla tal på Sergelstorg, säger Anna till Nyheter24.

Läs bildtexterna för flera svar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfärja sätts in för passagerartrafik

FN-expert: Gazas sjukvårdssystem utplånat

1 timme sedan
Israels krig i Gazaremsan har "utplånat" sjukvårdssystemet i det palestinska området, säger FN:s särskilda rapportör för rätten till hälsa.

Man gripen – ska ha skjutit mot polis

2 timmar sedan
En beväpnad man barrikaderade sig i en lägenhet och misstänks ha skjutit mot polis i Smedjebacken på måndagskvällen. Han greps efter att polisens förhandlare lyckats övertala honom att ge upp.

Kunderna rasar på Marabou: “Ingen bryr sig”

igår 22:18
Marabou ska ta tillbaka en gammal chokladkaka-smak in i sortimentet igen. Men nu rasar kunderna över att det inte är den smaken som folk faktiskt vill ha tillbaka.

Muntra miner på Wall Street

igår 22:08
Det var muntert på New York-börsen när handelsveckan inleddes. De tre ledande indexen slutade alla på plus.

Hizbollah: Tiotals raketer avfyrade mot Israel

igår 22:02
Den Irantrogna shiamilisen Hizbollah har avfyrat tiotals raketer mot ett militärt högkvarter i norra Israel som svar på israeliska räder mot byar i södra Libanon, uppger islamiströrelsen.