Stockholm

Läcka avslöjar Reinfeldt?

Bloggrykten sprids. Statsministern stoppar huvudet i sanden i FRA-frågan.


Läs mer

De uppblåsta bloggdebatterna tar alltmer plats. Statsminister Fredrik Reinfeldt påstås ha stuckit huvudet i sanden i FRA-frågan och uppmanat sina politikermedarbetare att inte svara på frågor om FRA-lagen. Om det är sant innebär det att demokratin luckras upp.

Reinfeldt ska enligt uppgift sagt:

– Ignorera frågorna bara, svara ingenting, och om ni verkligen måste svara så svara något tekniskt.

Det är en påstådd läcka från moderaternas riksdagsgruppsmöte i söndags som givit upphov till bloggdebatten som SvD inte var sena att haka på. Man lyfter fram bloggaren Johan Ingerös uppgifter om Reinfeldts uttalanden. Det gäller alltså direkta uppmaningar från statsministern- att inte bemöta journalisternas och allmänhetens frågor om FRA-lagen. Men andra röster gör sig hörda i debatten. Bloggaren Peter Wennblad menar att:

– Bloggarna slarvar med sitt politiska förtroendekapital.

"Läckan" är enligt Wennblad en andrahandskälla som inte ännu bekräftats. Det aktuella riksdagsgruppsmötet ska för övrigt ha ägt rum i måndags kväll vilket strider emot Ingerös uppgift om söndagen.

Bloggringarna sprider sig uppenbarligen på de etablerade nyhetsmediernas vatten. Frågan är väl hur mycket substans det finns i FRA-debatten?

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.