Farlig och dyr miss i Allersrecept

I det nya numret av Allers finns ett kycklingrecept. Med en allvarlig miss.


I det nya numret av Allers finns ett recept på en kycklingrätt. Men receptet innehåller en allvarlig miss - den mängd saffran som anges är både hälsofarlig och väldigt dyr.

Allers nummer 14, som finns ute i affärerna nu, har ett recept på sidan 49 på en saffrans- och citronkyckling.

Nu går tidningen ut och varnar sina läsare för att det finns ett korrekturfel i receptet.

I marinaden anger tidningen att det ska användas 50 gram saffran, men den rätta mängden är 0,5 gram.

– Det här får inte ske. Vi är jätteledsna över detta, säger chefredaktören Lotta Hylander till TT.

Enligt henne är det direkt hälsofarligt att äta så mycket saffran.

Samtidigt anser hon att risken att någon skulle bli förgiftad är liten. Den som skulle följa det felaktiga receptet hade fått betala 1 500 kronor bara för att köpa den angivna mängden saffran.

Tidningen går nu ut till medierna för att berätta om misstaget och har även information om det på förlagets hemsida. I nästa nummer kommer tidningen även att skicka med ett brev om det inträffade till sina läsare.

Att följa ett felaktigt recept för noga kan ha sina konsekvenser. I augusti förra året fick fyra personer förgiftningssymptom efter att ha följt ett recept i tidningen Matmagasinet. I receptet för en äppelkaka angavs att det skulle användas 20 muskotnötter i stället för två kryddmått.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!