Carolina Farraj Moberg skrev brev till Åkesson och nu har även de som stödjer henne blivit hotade.
1 av 6
Carolina Farraj Moberg skrev brev till Åkesson och nu har även de som stödjer henne blivit hotade.
Jimmie Åkesson fick en tårta i ansiktet.
2 av 6
Jimmie Åkesson fick en tårta i ansiktet. - Foto: TT BILD
Något som fick Carolina Moberg Farraj att skriva ett Facebookinlägg.
3 av 6
Något som fick Carolina Moberg Farraj att skriva ett Facebookinlägg. - Foto: Privat
Något som nu leder till att hon terroriseras på nätet och över telefon.
4 av 6
Något som nu leder till att hon terroriseras på nätet och över telefon. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Angelica Storm uttryckte sitt stöd för Carolina och fick sms om att hon borde dö.
5 av 6
Angelica Storm uttryckte sitt stöd för Carolina och fick sms om att hon borde dö.
Smset som Angelica fick.
6 av 6
Smset som Angelica fick.

Efter brevet till Åkesson – trakasserierna har bara fortsatt

Carolina Farraj skrev ett öppet brev till Jimmie Åkesson och trakasserades av rasister – nu hotas även de som stödjer henne. "Om jag ser att du skriver till muslimen igen ska jag se till att du blir upphängd i fotknölarna och tappad på blod", skrev någon till Angelica Storm.


Carolinas brev

"Hej Jimmie Åkesson!
Läste att du fick en tårta i ansiktet idag när du satt och skulle signera din bok, det var ju tråkigt att läsa! Det är aldrig kul när en debatt blir så aggressiv att det tar sig fysiska uttryck, eller hur?
Jag har aldrig fått en tårta kastad på mig... Bara stenar men det är ju inte samma sak! Jag blev ju inte kladdig eller så, bara rädd och förnedrad. Det kladdigaste jag fått på mig av en meningsmotståndare är spottloskor."

Läs resten av brevet här.

STOCKHOLM. Det började med att Carolina Farraj Moberg skrev ett öppet brev till Jimmie Åkesson på Facebook, ett brev som nu gillats av nästan 8 000 personer och delats av över 3 500, efter att Sverigedemokraternas partiledare blivit attackerad med en tårta. Något som ledde till att hon bland annat hängdes ut på den rasistiska hatbloggen Exponerat och fick ta emot en stor mängd trakasserier.  

Nu har det även lett till att andra som visar sitt stöd till henne även de utsätts för hot. Efter att Angelica Storm skickade i väg en tweet där hon bland annat skrev att hon är "imponerad över att hon orkar" till Carolina började de hotfulla sms:en ramla in.

"Blir förbannad"

Hon fick flera sms om att hon inte förtjänade att leva och med innebörden att "om jag ser att du skriver till muslimen igen ska jag se till att du blir upphängd i fotknölarna och tappad på blod".

– Jag blir förbannad när jag tänker på hur långt rasisterna går för att stoppa Carolina Farraj, säger Angelica, som polisanmält hoten, till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag kommer fortsätta stötta henne trots hoten.

"Jättearg och provocerad"

Carolina känner, förutom Angelica, till ytterligare två kvinnor som fått motta kränkningar efter att ha visat sitt stöd för henne. Själv får hon fortfarande ta emot såväl hot som kränkningar, något som också polisanmält men ännu så länge utan någon effekt.

– Jag förstår att att polisen har mycket att göra och att det här kanske inte är jätteprioriterat men det är ganska jobbigt att få ta emot sånt här, säger hon till Nyheter24.

Hur känns vändningen som det här har tagit?

– Jag är arg, det är så jag känner mig. Jättearg och provocerad.

/
/
/
Hot
/
/
/
hat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingsskandalen

Flodhäst dök upp i villakvarter: "Blev livrädd"

Invånare i Kapstadenförorten Grassy Park fick en rejäl överraskning i helgen. Nedför gatan strosade en flodhäst.

Rejält lyft för rysk oljeexport i april

Oljeexporten från Ryssland – en viktig intäktskälla för att finansiera Vladimir Putins invasionskrig mot Ukraina – rusade i höjden förra veckan. Man får gå tillbaka ett år i tiden för att hitta större veckoflöden av olja från de ryska hamnarna.

Kristersson varnar för eskalering i Mellanöstern

Den explosiva situationen i Mellanöstern är en av de viktigaste frågorna när EU-ledarna möts för ett extrainsatt toppmöte i Bryssel. En eskalering skulle snabbt kunna bli okontrollerbar, säger statsminister Ulf Kristersson (M).

Aktiehandeln lyfter bankvinster i USA

Den amerikanska storbanken Bank of America redovisar en nettovinst på 6,7 miljarder dollar, vilket var i linje med förväntningarna.

Unga britter kan få rökförbud hela livet

Storbritannien vill införa en lag som ska förhindra att unga människor börjar röka. Lagförslaget innebär att alla som fyller 15 år i år inte kommer att få köpa tobaksprodukter – någonsin.