Torsdag 24 Jun
Stockholm

Trafikbom slog ut tänder

Den livsfarliga bommen slog ut fyra tänder på kvinnan. Trots skadorna har hon inte fått ut ett öre.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BODEN. Vårdläraren Carina Holmström var på väg till jobbet och skulle precis cykla förbi vägbommen vid I 19:s vakt i Boden. Men när hon skulle åka igenom träffades hon av bommen i en kraftig smäll. Flera tänder slogs ut och blodet sprutade.

– Jag tänkte att jag skulle hinna cykla med för att slippa ta upp kortet. Jag åkte precis efter och för säkerhets skull tittade jag upp. Då åkte bommen ned jättesnabbt direkt efter bilen och träffade mig i ansiktet över munnen, säger Holmström, enligt NSD.

Den kraftiga smällen kostade henne fyra framtänder. Två av hennes tandrötter förstördes och det tog en månad för svullnaden att lägga sig så att en tandbrygga kunde opereras in.

– Jag fick även ta bort en frisk tand för att tandläkaren skulle kunna fästa bryggan i käken. Det är klart det känns lite konstigt i munnen, menar hon.

Tandskadan har allt som allt kostat henne 11 000 kronor. Händelsen anmäldes till försvarsmaktens försäkringsbolag AGA. Men hittills har hon inte fått ett öre.

– Försäkringsbolaget säger att det är försäkringskassan som ska stå för detta, men från kassan får jag inga besked, hävdar Holmström, skriver NSD.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela