Fredag 24 Sep
Stockholm

Sd-ledare bryter sig in i hytt

Ledande sverigedemokrat fångad av kameror när han bröt sig in i hytt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Som Nyheter24 tidigare rapporterat blev den wallraffande Sveriges Radio-reportern Caroline Stenman tvingad att lämna ifrån sig sin väska av en ledande sverigedemokrat efter att hon avslöjats under en kryssning på Östersjön. Nu visar färjans övervakningskameror att samma person tillsammans med en annan sverigedemokrat även tog sig in i Stenmans hytt.

Blåste receptionisten

Efter att Stenman avslöjats visar kamerorna hur en kvinnlig sverigedemokrat går ner till båtens reception och kommer över en nyckel till Stenmans hytt genom att utge sig för att vara densamma. Uppgifter som konfirmeras av receptionisten. Efter det kan man se hur ungdomsförbundets Erik Almqvist och Christian Westling med hjälp av nyckeln tar sig in i hytten. Utan att knacka.

Stenman befann sig inte i hytten vid tillfället men de båda männen stannade i ungefär en minut. Av polisens utredning framkommer det att en väska försvunnit från hytten.

Övervakningskamerorna visar sedan hur Louise Erixon, förbundssekreterare i ungdomsförbundet och kandidat till Europaparlamentet, bär ut en svart ryggsäck på däck och kommer tillbaka tomhänt.

Förnekar brott

Utredningen är nedlagd av kammaråklagare Anita Gladh som menar att det inte går att styrka att något brott begåtts. Det utan att hon tagit del av övervakningsfilmerna eller de ljudinspelningar som Stenman spelade in när hon tvingades lämna ifrån sig sin väska.

– Det är uppenbarligen så att något har hänt i hytten. Men vem som har gjort någonting då och vad som har hänt med väskan, där finns det uppgifter åt olika håll. De som är hörda, som misstänkta har förnekat brott, säger Anita Gladh till Sveriges Radio.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela